Sesiuni de Grup

Sesiuni de Grup

„TEMERILE CU CARE NU NE CONFRUNTĂM DEVIN LIMITELE NOASTRE”

Grupuri de copii sau adolescenți

Copiii și adolescenții simt de multe ori că problemele lor sunt unice pentru ei și acest lucru poate duce la sentimente de singurătate. Făcând parte dintr-un grup de persoane care se confruntă cu situații similare, ei se simt validați, sprijiniți și înțeleși. Grupurile oferă un mediu sigur și structurat care le permite să aibă interacțiuni sociale pozitive cu colegii cu care creează legături de susținere. Chiar dacă participarea la grup  poate fi intimidantă la început, întâlnirile în grup pot oferi multe beneficii: sentimentul de acceptare de la colegi, îmbunătățirea respectului de sine, tehnici de gestionare a propriilor emoții. Treptat, aceștia realizează că există și alții care se confruntă cu aceleași provocări emoționale ca ei.

Portrait of young military man sitting on a coach hiding his face
Students with coach sitting at class
Sesiuni de Grup

Grupuri de dezvoltare pentru adulți

În funcție de natura situației tale, întâlnirile de grup pot fi o alegere ideală pentru a face schimbări pozitive în viața ta. Multe grupuri se concentrează pe îmbunătățirea competențelor sociale, ajutând oamenii să se ocupe de o serie de probleme cum ar fi furia, timiditatea, singurătatea și stimă de sine scăzută, oferind beneficii pe care ședințele individuale nu le poate face.
Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin. Alți membri ai grupului te ajută deseori cu idei specifice pentru îmbunătățirea unei situații dificile sau a unei provocări de viată.
Diversitatea este un alt beneficiu important al întâlnirilor de grup. Oamenii au personalități, medii și experiențe de viață diferite și abordează în mod diferit o situație. Văzând modul în care alte persoane abordează probleme și fac schimbări pozitive, poți descoperi o serie întreagă de strategii pentru a vă face fată provocărilor.
Dacă vrei să înveți mai multe despre dezvoltarea personală, îți propunem o serie de workshopuri si ateliere informative, dar și interactive.
Dacă și tu ai idei de teme pe care ți-ai dori să le abordăm, așteptăm să ne scrii.